Table online
Joaca Table online
Table online din Romania
gammon-tips

Articole

 
 

Parteneri

 
 
 

Care este legatura dintre poker si table? Sunt de fapt destul de multe puncte comune


Noroc vs. Indemanare

Una dintre cele mai clare si asemanări între poker si table este interacţiunea de noroc şi de indemânare. La table factorul aleator este zarul iar la poker sunt cartile. Ambele aceste lucruri dau impresia că table si pokerul sunt jocuri de noroc, unde castigatorul este desemnat de zaruri sau de carti. Profesionistii insa sunt de alta parere. Atat jucatorii de table cate si cei de poker sunt bine versati în teorii, pe baza acestor cunostinte ei pot alege corect in multe situatii aleatoare. Aceste cunoştinţe şi experienţe le permit acestora sa obtina avantaj fata de adversarii mai putini calificati, indiferent de factorul noroc.

Informatii complete vs. informatii incomplete

Jocul de table, ca de altfel si sahul sunt jocuri deschise, adversarii pot vedea situatia celuilalt jucator. La poker acest lucru nu este posibil. La poker cartile adversarilor sunt ascunse. Cu toate acestea, în funcţie de acţiune, jucatorul poate deduce ce carti are adversarul. Deasemenea, jucatorul de table poate sa deduca posibilele mutatii pe care adversarul le poate face in functie de combinatia zarurilor.

Jocuri de noroc

Ambele poker si table sunt jocuri de noroc online. Pokerul nu poate fi jucat fara jetoane sau fara bani.

In table elementul cheie este cubul de dublare (doubling cube). Mizele sunt stabilite în prealabil, dar, în orice moment, un jucator poate dubla, oferind adversarilor posibilitatea de a continua jocul cu miza la dublu sau sa se retraga. Daca jocul continua, jucatorul care a dublat controleaza cuburile de dublare astfel acest aspect al jocului poate fi folosit ca o buna strategie de joc.

In timp ce regurile si forma de joc sunt foarte diferite multi jucatori de poker se vor bucura de jocul table. Table se poate juca live sau online, este nevoie doar de un adversar si un set de table.

Similitudinele dintre cele doua jocuri sunt sustinute si de faptul ca multi jucatori renumiti de table s-au orientat si spre poker unde deasemenea au obtinut rezultate bune. Potrivit lor ambele jocuri necesita aptitudini similare.

gammon-tips