Table online
Joaca Table online
Table online din Romania
gammon-tips

Articole

   

Parteneri

 
 
 

Strategii pentru table online

Table este un joc in care succesul poate fi atins printr-o varietate de mijloace, avand Ón vedere faptul ca aveti mai multe optiuni de a utiliza strategia de table online.

Foarte concis, table este, in principiu, o cursa si, avand in vedere regurile table puteti decide sa va mutati pulurile acasa cat mai repede posibil sau incercati sa puneti capcana pulurilor oponentilor. Strategia de table va dicta decizia Dvs.

Zarurile vor juca un rol important, afectand jocul, dar tactica de joc, de atac sau aparare va influenta in mare masura lucrurile.

Avand in vedere aceste aspecte, ceea ce ar trebui sa incercati in timpul jocului este sa va concentrati asupra strategiei de joc de table.

Diferite strategii de joc

  • Incercati sa va distribuiti piesele in mod egal pe suprafata tablei de joc. Foarte rar aveti nevoie de sase sau mai multe piese intr-o pozitie unica. Cel mai indicat este sa aveti trei puluri pe o pozitie. Un jucator care nu are piesele distribuite in mod egal va avea putina flexibilitate in utilizarea cuburilor in favoare lui.
    Incercati sa va pastrati piesele la o distanta de maximum sase pozitii intre ele, acesta va va ajuta in cazul in care o piesa trebuie acoperita.
  • Daca ati ramas in urma este important sa va faceti ancorele (puntele defensive) in punctele 22, 23 sau 24 pentru ca valoare acestora este mai mare. Prin crearea punctelor defensive va va fi mult mai usor sa reveniti cu piesele lovite si eliminate si pe de alta parte impiedicati adversarul sa isi creeza o casa.
  • Daca sunteti la inceputul jocului cea mai indicata pozitie pentru a crea puncte defensive este cea imediat urmatoare liniei, adica punctele 20 si 21, aceastea fiind cele mai valoroase.
  • Evitati punctele mici la inceputul jocului. Punctele 1 si 2 sunt inutile pentru Dvs. Acesta este echivalentul unui esec in table online. Daca doriti, pentru a evita restrictionarea jocului dumneavoastra, un bun sfat este sa va abtineti de la introducerea pulurilor dvs. pe punctele mici la inceputul jocului. Pe de alta parte insa cele mai valoroase puncte la inceput de joc sunt 5, 4 si 7.
  • Trebuie sa incercati si sa faceti cat mai multe puncte posibile in casa Dvs. Prin acesta puteti intinde o capcana adversarului daca el inca mai are piese acolo sau ii va fi foarte greu sa revina cu piesa lovita, capturata si asezata pe bara.
  • Nu va fie frica sa lasti unele piese neacoperite la inceputul jocului, in scopul de a stabili o puternica ofensiva sau defensiva. La inceputul jocului este bine sa aveti unele puluri neacoperite pe care sa le folositi ca si poduri pentru mutare. Mai tarziu este de indicat, in special daca va aflati in pozitie vulnerabila, sa le acoperiti.
  • Este bine sa ajucati "agresiv". Punctele marcate in casa adversarului va aduc multe beneficii. Incercati sa scoateti acele puluri ale adversarului pe care acesta incearca sa le consolideze. Nu uitati insa sa nu atacati daca aveti puncte vulnerabile, neacoperite, altfel va expuneti si Dvs. unui atac.
  • Daca nu stiti cu siguranta ce mutare sa faceti "lovirea" este o optiune buna, mai ales daca loviti pulul din casa adversarului, acesta poate fi un pas decisiv in joc.
gammon-tips