Table online
Joaca Table online
Table online din Romania
gammon-tips

Articole

   

Parteneri

 
 
 

Cubul de dublare in jocul de table - Doubling Cube

 

Cum functioneaza Doubling Cube ?

Multi jucatori de table nu au folosit niciodata doubling cube. Totusi, toate jocurile online backgammon au acesta caracteristica si ea poate schimba mult strategia. Daca nu stiti cum sa o folositi, puteti pierde multi bani.

Ce este Doubling Cube ?

Doubling cube este un zar cu sase fete care nu este rostigolit, ci este marcat cu puterile numarului 2 (deci, 2,4,16,32,64) si este folosit pentru a urmari miza jocului curent.

Cum este folosit Doubling Cube ?

Fiecare joc backgammon incepe cu valoarea un punct. Douling cube este plasat de obicei in mijlocul mesei. In program veti vedea doubling cube in partea stanga a tabelei – nu departe de el (in partea stanga a ecranului) este butonul pe care il puteti folosi pentru a dubla valoarea jocului.

Cand dvs. sau celalalt jucator credeti ca aveti un avantaj in joc, puteti alege sa se dubleze valoarea jocului. Aceasta nu se refera doar la punctele implicate in joc, ci si la banii pe care se joaca. Aceasta oferta pentru dublu poate fi facuta doar INAINTE sa invartiti zarurile! In continuare, celalalt jucator poate alege fie sa refuze (si in acest caz dv. castigati jocul) fie sa accepte oferta. Daca accepta valoarea jocului se va dubla – in prima instanta ea poate fi marita de la 1 la 2, dar dupa aceasta poate creste de la 2 la 4, de la 4 la 8, etc.

Daca jucati pentru bani reali si miza se va mari la fel. Pana la prima dubla, oricare jucator poate folosi aceasta optiune, inainte sa invarta zarurile. Daca celalalt jucator accepta dublul, el va lua controlul asupra doubling cube si doar el va putea face urmatoarea oferta de dublare.

Optiunea Beaver

Puteti alege optiunea Beaver in joc – cand sunteti dublati, puteti sa redublati imediat (beaver) si sa mentineti controlul asupra doubling cube. Adversarul dv. poate sa axtineze ca in situatia unui dublu normal – accepta provocarea si ridica miza sau refuza si pierde jocul.

gammon-tips